1 Ağustos 2011 Pazartesi

ACI PASTA

Malzemeler:
  • 8-10 adet orta boy patates(haşlanıp, ezilecek)

  • 1 kavanoz karışık garnitür

  • 1 kutu haşlanmış mısır

  • 1 kase yoğurt

  • 4-5 yemek kaşığı mayonez

  • bir miktar tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, nane, fesleğen vs...(damak zevkinize göre baharatları çeşitlendirebilir veya azaltabilirsiniz.)

  • 4-5 kaşık kadar tereyağı

  • yeterince kornişon turşu (bende o an olmadığı için kullanamadım maalesef ama süper oluyor kesinlikle belirtmek isterim. Özellikle turşu seviyorsanız kenarlarını süslemek için kullanabilirsiniz)


  • Hazırlanışı:
    İlk önce patateslerimizi soyar, haşlar, ezer ve tereyağı ile birlikte derin bir kapta (ister soyarak haşlayın patateslerinizi, ister kabuğuyla) iyice karıştırırız. Patates sıcak olduğundan tereyağı zaten içinde kolayca eriyecektir. Sonrasında tuz ve diğer baharatlar (benim gibi acıyı seviyorsanız eğer özellikle bolca kırmızı toz biber ekleyin)eklenir ve iyice karıştırılır, iyice karıştırılıp, yedirildikten sonra yıkadığımız garnitür ve mısırlarımızı patatesimizin içine ekler ve karıştırırız. Hazırladığımız karışımı zevkinize veya elinizde olana göre güzelce bir kalıba boşaltır (yapışmaması için kalıbı ıslatın) ve geniş bir servis tabağına ters çevirip çıkartırız.
    Sonrasında ayrı bir kapta yoğurt ve mayonezimizi karıştırır güzelce çırparız ve yoğurtlu sosumuzu kalıptan çıkardığımız karışımımızın üzerine muntazam bir şekilde dökeriz.
    Son olarak da tereyağımızı bir tavada eritir sonrasında da üzerine kırmızı biber dökerek karıştırır ve yoğurtlu sosun üzerine ekleriz.


    (Dilerseniz patates pastanızın kenarlarını kornişon turşularla süsleyebilirsiniz)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder