18 Şubat 2011 Cuma

Afyon Lokumu

TURKISH DELIGHT..


  • Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket damla sakızı
  • 100 gr. margarin
  • Ortasına ve üzerine koymak için
  • yeterince antep fıstığı ve hindistan cevizi
  • Ortasına koymak için
  • 1 paket Dr. Oetker Krem Şanti
  • 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı:



Süt, şeker ve unu iyice karıştırıp ağır ateşte pişiririz. Sonrasında vanilya margarin ve dövülmüş damla sakızını ekleriz, margarin eriyince ateşten alır ve mikserle yaklaşık 15 dakika çırparız. Sonrasında dikdörtgen şeklindeki fırın tepsimize bol hindistan cevizi yayar ve hazırladığımız muhallebiyi üzerine düzgün bir şekilde dökeriz. Muhallebimiz soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şantimizi hazırlarız ve muhallebimizin üzerine döker buzdolabında bekletiriz.
Servis yapacağımız zaman arasına ister bütün fıstık ister dövülmüş fıstıklarımızı ekler ve rulo halinde katlarız. Son olarak da rulolarımızın üzerine (isteğe bağlı olarak) dövülmüş antep fıstığımızı yayarız.

Afiyet Şeker Olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder