22 Şubat 2011 Salı

Acılı Macılı Tortilla:)

Yine Meksika mutfağına ait harika bir tat arkadaşlar:)) Ben her yediğimde bayılıyor hatta kendimden geçiyorum gerçekten enfes bir tat:)) Hele ki acıdan hoşlanıyorsanız asla kaçırmayın derim...

 Malzemeler

  • 4 adet tortilla (paket)
  • 1 konserve kutu meksika fasulyesi (eğer yok ise normal fasulyede kullanabilirsiniz)
  • 1 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet acı sivri biber
  • 200-250 gr kadar yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı salsa sosu veya biber salçası
  • 1 çay bardağından az zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kutu hazır krema
  • 1-1.5 su bardağı eski kaşar peyniri rendesi (eski kaşar olur ise çok cıvımaz)
  • yeterli miktarda tuz,karabiber,pul biber,kuru nane,kimyon,kekik, toz kırmızı biber
Hazırlanışı:

lk önce soğan ve sarmısakları küçük küçük doğrayarak derin bir bir tavaya alalım ve sıvıyağda kavuralım. Sonra minik minik doğradığımız biberleri ve havucu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Bir süre sonra kıymayı ekleyelim sonrasında kimyon ilave ederek suyunu çekene kadar yine kavuralım.
Sonra geceden ıslattığımız ve sonra haşladığımız fasulyeleri ekleyelim.Hepsini iyice karıştırarak biraz pişirelim.
Daha sonra bir su bardağı suya 3 yemek kaşığı kadar salça koyup karıştıralım ve bunu da tavaya ekleyip altını kısalım. Bol karabiber, istediğiniz miktarda tuz, kekik, nane ve istediğiniz miktarda pulbiber,toz biber ekleyerek kısık ateşte kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirelim.Sonrasında fırınınızı 170 dereceye getirelim.
Tortillanın boyutlarına uygun bir borcamı biraz yağlayalım. Üzerine bir tortilla yerleştirelim. (kenarları hafif yukarı kalkık olsun.) Bunun üzerine iç malzemesinden yayalım. İç malzemesinin üzerine de hazır krema dan (biraz çırpıp koyu kıvama getirirsek daha hoş olur)birkaç kaşık gezdirip bir miktar kaşar peyniri rendesi serpelim.Bunun üzerine bir tortilla daha yerleştirelim ve bitene kadar aynı işlemleri tekarlayalım. En üstteki tortillanın üzerine birşey koymayıp, sadece fırçayla sıvıyağ sürüp üzerine pulbiber serpelim.
Tortillaların kenarlarını elimizle kalıbın içine doğru bastıralım ki pişerken açılmasın. Fırında üzeri kızarana kadar pişirip biraz ılındıktan sonra servis edebiliriz.

Afiyet şeker olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder