18 Şubat 2011 Cuma

Fırında Beşamel Soslu Patates Ve Tavuk Parçaları

Tavuk ve Patatesin eşsiz uyumu fırında beşamel sosla buluşuyor..



  • Malzemeler
  • 3 adet but tavuk(haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 5-6 adet orta boy patates(haşlanmış)
  • 2 adet havuç(haşlanmış)
  • 2 avuç bezelye(haşlanmış)
  • 1 paket beşamel sos(isteğe bağlı olarak kendinizde yapabilirsiniz)
  • yeterince süt(beşamel sos ile)
  • yeterince kaşar peyniri(rendelenmiş)
  • yeterince sıvıyağ,tuz,karabiber
  • yeterince karışık baharat
Hazırlanışı:


Tavuklarımızı haşlayıp didikliyoruz. Diğer taraftan patates, havuç ve bezelyelerimizi de haşlıyoruz. Patatesleri küçük küpler halinde kesiyoruz. (Not: Haşlanacak malzemelerimizi biraz diri bırakıyoruz çünkü fırında da pişecekler) Haşlanan tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabında tuz ve baharatla harmanlıyoruz ve hafif yağlanmış borcama döküyoruz. Hazırlamış olduğumuz beşamel sosu borcamdaki malzemelerimizin üzerine güzelce yayıyoruz. En üstünü de rendelediğimiz kaşar peyniri ile kapatıyoruz ve fırına veriyoruz. Yaklaşık 20-25 dk pişirdikten sonra fırından alıyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.


Afiyet Şeker Olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder