- Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet orta boy soğan
- yeterince sıvıyağ
- 2 kaşık domates salçası
- yeterince tuz
- yeterince karabiber ve kırmızı biber
- hamur için
- 2 fincan un
- Yeterince ılık su
Hazırlanışı:
Mercimekleri bir gece önceden suda bekletiyoruz ki kabukları iyice soyulsun. Ertesi gün Normal mercimek yemeği pişirir gibi pişiriyoruz. (Sıvıyağda yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyor sonrasınmda salçayla karıştırıyor ve mercimeklerimizi ekliyoruz. Tuzunu ve suyunu da koyuyor ve pişiriyoruz.) Fakat yemeğin suyu normalden fazla olacak çorba olacağı için.
Sonrasında un,tuz ve su ile küçük bir hamur elde edip açıyoruz ve küçük küçük kesiyor ve pişen mercimek çorbamızın içine atıp bir taşım kaynatıyoruz.
Afiyet Şeker Olsun..)
Sonrasında un,tuz ve su ile küçük bir hamur elde edip açıyoruz ve küçük küçük kesiyor ve pişen mercimek çorbamızın içine atıp bir taşım kaynatıyoruz.
Afiyet Şeker Olsun..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder