18 Şubat 2011 Cuma

Çilekli Kolay Kek

ÇİLEĞİN BÜYÜSÜ...


  • Malzemeler
  • kek için
  • 4 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • çilekli krema için
  • yarım kg çilek
  • 200 gr şeker
  • 4.5-5 su bardağı su
  • 2 paket çilekli puding(süt ile)
  • süslemek için
  • 2 paket krem şanti(süt ile)
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri çırpalım sonra un,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıralım.Sonrasında kelepçeli kalıbımıza döktüğümüz kekimizi önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirelim.
Kekimiz pişerken çilek,su ve şekerimizi de karıştırarak pişirelim. Ayrı bir kapta da pudinglerimizi tarife göre (ama sütü biraz daha az kullanalım ki çok sulu olmasın pudingimiz) pişirelim.Sonrasında çilekli karışımı ve pudingimizi aynı kaba alıp birliklte 5 dakika kadar pişirelim. Sonrasında bir kenarda ılıtalım.Bu arada pişmiş olan kekimizi de bir kenarda soğutalım. Krem şantimizi hazırlayıp buzdolabında bekletelim.
Kekimiz ve çilekli kremamız soğuduktan sonra (ılık da olabilirler), kekimizimin üzerine çilekli karışımımızı yayıp düzeltiyoruz en üstüne de önceden hazırladığımız krem şantimizi döküp düzeltiyoruz.
Sonrasında buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet Şeker Olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder