23 Şubat 2011 Çarşamba

Fransız Usulü Mercimek Çorbası

Mercimek çorbasına değişik ve leziz bir bakış...


Malzemeler
  • 250 gr kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 3 çorba kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 2 kahve fincanı un
  • yaklaşık 10 su bardağı et suyu (yoksa normal suda kullanabilirsiniz ama et suyu daha güzel olur)
  • yeterince tuz
Hazırlanışı:

Soğanı piyaz biçiminde doğrayalım. Mercimeği yıkayalım. Bir tencerede bir kaşık yağı eritip sonrasında soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartalım. Üzerine mercimeği ilave edelim ve bir dakika daha karıştırdıktan sonra et suyunu ve tuzunu ekleyelim. 30 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra ateşten alalım. Mercimekleri suyu ile süzgeçten tamamen geçirelim. Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağını koyup, eritelim. Unu ilave ederek bir çırpma teli ile devamlı karıştırarak orta ateşte sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavuralım. Süzdürülmüş sulu mercimeği ilave ederek ağır ağır iki dakika kaynatıp ateşten alalım. İnce ince doğranmış kızarmış ekmek ile servis edelim.

Afiyet Şeker Olsun...:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder