23 Şubat 2011 Çarşamba

Mısır Unlu Krep

Krep severlere pratik ve enfes bir tat...
















Malzemeler
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • yeterince tuz ve karabiber
  • içi için
  • Yeterince beyaz peynir, domates, taze soğan ve taze nane
Hazırlanışı:

Krep hamuru için; mısır ununu, sütü, yumurtayı, yağı, tuzu ve karabiberi bir kaba koyar ve iyice karıştırırız. Yağlanmış ve kızdırılmış tavaya 1 kepçe krep hamurunu döker ve arkalı önlü pişiririz. Tüm malzemeyi bu sekilde pişirdikten sonra kreplerin arasına rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ince kıyılmış nane ve taze soğanlar karıştırılarak hazırlanan iç malzemeden koyar ve rulo seklinde sararak servis yaparız.

Afiyet Şeker Olsun..)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder