17 Şubat 2011 Perşembe

Özlem'in Bol Çikolatalı Çatlak Brownie Kurabiyeleri

İçinde bol çikolata olan ve buram buram kokusuyla aklımızı başımızdan alan bir kurabiye..












  • Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağına yakın şeker
  • 3-3.5 su bardağı un
  • 1 paket kakao
  • 2 paket damla çikolata(benmari usulü eritilerek)
  • 1 paket tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • yaklaşık 1 çay bardağı süt(hamurun kıvamına göre gerekli olursa kullanılmak üzere)
  • Yeterince hindistan cevizi ve renkli pasta süsü
    Hazırlanışı

  • İlk önce yumurta ve şekeri çırparız sonrasında kakaoyu üzerine ekleyip çırpmaya devam ederiz. Sonrasında ayrı bir yerde benmari usulü erittiğimiz 1 paket damla çikolatamızı (5-6 parça tereyağı ile birlikte) karışımın içine ekler ve tekrar karıştırırız. Sonra unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve tuzu da ekler yoğururuz, eğer kıvamı sert olmuşsa süt ekleyerek yoğurmaya devam ederiz, çok yumuşak olduysa da un ekleyerek yoğururuz. ( ben göz kararı yaptığım için ölçülerden tam emin olamıyorum) Yoğurma işleminin sonunda yumuşak ama ele yapışmayan bir hamurumuz olacak. Hamuru önceden yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine elimizde küçük yuvarlaklar yaparak diziyoruz sonrasında üzerine azcık bastırarak yassılaştırıyoruz. (Yuvarlaklarımızı çok büyük yapmayalım çünkü pişerken yayılıyorlar zaten) Sonrasında önceden ısıtılmış 170-180 C fırına atıyor yaklaşık 15-18 dk arası pişiriyoruz. Son olarak kurabiyelerimizi çıkarıp fırın telinin üzerinde soğutuyoruz.
  • Bir kısmını çikolata ile kaplayıp farklı bir görünüm ve tat elde etmek istiyorum diyorsanız şöyle yapıyoruz:)Kurabiyelerimizin pişmesine yakın damla çikolata ve 4-5 parça tereyağımızı benmari usulü eritip hazırlıyoruz. Kurabiyelerimizi fırından çıkardığımızda çikolatamız biraz ılınmış olsun. Sıcak kurabiyelerimizi direk eritmiş olduğumuz çikolatanın içine önlü arkalı batırıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz. Çikolata donmaya başlamadan önce de üzerine hindistan cevizi ve renkli pasta süslerinden ekiyoruz ve iyice soğuması için birkaç saat o şekilde bırakıyoruz. Eğer vaktiniz varsa bir gece o şekilde beklemesi çok daha iyi olur.

  • Herkese Afiyet Şeker Olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder