- Görünüşü hoş pratik bir pasta...
- Malzemeler
- yeterince un(normal kek hamurundan az daha sulu olacak şekilde (çok değil))
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağından az fazla şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağından az fazla sıvıyağ
- 1 paket Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
- 1 paket Dr. Oetker Vanilya
- 1 paket Dr. Oetker Kakao
- 1 paket bitter çikolatalı sos(2..5 su bar. süt ile)
- 1 paket vanilyalı creme ole(2.5 su bar. süt ile)
Hazırlanışı:
İlk önce yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabında köpük köpük oluncaya dek çırpıyoruz ardından süt, vanilya ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Sonrasında un ve kabartma tozunu da ekleyerek normal kek hamurundan az daha sulu bir hamur elde ediyoruz. ( çok sulu olmayacak ) Hafif yağlamış olduğumuz iki ayrı tepsiden birine hamurumuzun yarısını döküyoruz. Kalan hamurun üzerine kakaomuzu ekliyor ve tekrar çırpıyoruz. (hamur gereğinden fazla sertleşirse biraz süt ilave ediyoruz)
İki tepsimizi de fırına atıyor ve yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
Keklerimiz pişerken biz de diğer yandan çikolatalı sosumuzu pişiriyor ve creme ole'mizi hazırlıyoruz. Hazırlanan creme oleyi kekler pişene kadar dolapta tutuyoruz. Çikolatalı sosumuzunda üstünün kabuk tutmaması için arada karıştırıyoruz.
Kekler piştikten sonra fırından çıkarıyor bir süre bekletiyoruz (yaklaşık 10-15 dakika kadar). Sonra keklerimizin kenarlarını keserek çıkartıyoruz ve kenarlarını rondodan geçiriyoruz veya elle ufalıyoruz. Kakaolu kekimizin orta kısmını alarak tabağımıza yerleştiriyor ve üzerine creme olemizi yayıyoruz sonrasında beyaz kekimizi üzerine kapatıyoruz. Çikolatalı sosumuzu üzerine yayıyor ve düzeltiyoruz. Ufaladığımız kenarları beyaz ve siyah olarak yarı yarıya pastamızın üzerine ekiyoruz. Bir süre dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder