18 Şubat 2011 Cuma

İtalyan Pesto Sosu

Pesto sosonu makarnalarda, çorbalarda ve pizzalarda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz...Emin olun nefis bir tat...



  • Malzemeler
  • 2 su bardağı taze fesleğen yaprağı
  • 2 su bardağı ıspanak veya maydanoz (eğer fesleğen yok ise)
  • 8-10 diş dövülmüş sarımsak
  • 1.5 su bardağı sızma zeytin yağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı dövülmüş çam fıstığı (eğer ceviz yok ise)
  • 1 su bardağı parmesan veya eski rendelenmiş kaşar
  • 1 su bardağı sert beyaz peynir (parmesan veya kaşar yok ise)
  • yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
İlk önce fesleğenlerin yapraklarını ayıralım ve sarımsaklarımızı soyalım. Sonrasında yağ,tuz ve karabiber haricindeki tüm malzemelerimizi robotta ince çekelim.Robottan çıkardığımız karışıma yağımızı tuzumuzu ve karabiberimizi de ekleyelim. Sosumuz hazır:)

NOT:Maydanoz ve ıspanak ile de veya fesleğen+maydanoz+ıspanakla üçlü pesto yapabilirsiniz ancak fesleğenle yapılan pestonun yerini tutmaz.
Pesto sosunu yaparken eğer üşenmezseniz tüm malzemeleri havanda döverek yapın. Çok daha lezzetli olacaktır...
  Pesto sosunu önceden hazırlayıp cam kavanozla birlikte dolapta saklayabilirsiniz veya buzlukta dondurabilirsiniz.Eğer dondurup kullanacaksanız küçük naylon poşetlerde veya naylon kaplarda tek kullanımlık olarak saklayabilirsiniz.Tek tek alıp kullanmak kolay olur. Pesto sosu Pizza dışında çorba ve makarna ile de kullanılabilir.

Afiyet Şeker Olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder