18 Şubat 2011 Cuma

Fırında Beşamel Soslu Makarna

Dumanı üzerinde mis kokulu fırın makarnaya kim hayır diyebilir?...


  • Malzemeler
  • bir pakete yakın düdük makarna
  • 1 kavanoz (orta boy) garnitür
  • yeterince tuz
  • yeterli miktarda sıvıyağ
  • içine ve üzerine
  • yeterince kaşar peyniri(rendelenmiş)
  • içine
  • 1 paket beşamel sos(isteğe bağlı olarak kendinizde yapabilirsiniz ben öyle yaptım:)
  • beşamel sos için
  • yeteri miktarda süt
Hazırlanışı:
Makarnamızı haşlayıp süzdükten sonra çok az yağ dökmüş olduğumuz borcama koyuyoruz. Garnitürü ve rendelenmiş kaşar peynirmizi de makarnamızın içine koyup güzelce karıştırıyoruz. üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosunu döküyoruz. En üstüne de rendelenmiş kaşarımızı yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 160 c fırına atıyoruz. yaklaşık 35-40 dakika sonra (üzeri iyice kızarınca) fırından alıyoruz ve kesip servis ediyoruz.

Afiyet Şeker Olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder