- Malzemeler
- Yeterince Un
- Yeterince Tuz
- 1 çorba kaşığı Toz maya
- Yeterince Ilık su
- çok az şeker(mayayı kabartmak için)
- yeterince susam veya çörekotu(isteğe bağlı)
- börek içi için
- Yeterince ıspanak
- Yeterince peynir ve maydanoz
- yeterince sıvıyağ,tuz ve baharat
- 2 adet orta boy soğan
- üzeri için
- 1 adet yumurta
- yeterince süt
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
İlk olarak ılık suda az şekerle kabarttığımız mayamızı derin bir kaba koymuş olduğumuz un ve tuzun üzerine döküp yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Diğer yandan soğanlarımızı doğrayıp sıvıyağda öldürüyoruz sonrasında iyice yıkayıp kuruttuğumuz ıspanaklarımızı ince ince doğrayarak soğanların üzerine ekliyoruz son olarak tuz ve baharatını da ilave edip altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Peynirli iç içinse beyaz peynirlerimizi (veya tercih ettiğiniz başka bir peyniri) eziyoruz ve yıkayıp ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyerek karıştırıyoruz.
Hamurumuz hafif kabardıktan sonra parçalar kopararak küçük (mandalina büyüklüğünde) bezeler yapıyoruz. Bezelerimizin herbirini hafif unlayarak açıyoruz sonrasında içine iç malzemesini koyarak (açma börek olduğu içn içine ayrıca süt ve yumurta sürmemiz gerekmiyor)çarşafta rulo haline getirip hafif yağladığımız tepsiye yuvarlıyoruz. Bütün hamurlarımız bittikten sonra süt ve yumurtayı bir kasede karıştırıp böreklerimizin üzerine sürüyoruz. Dilerseniz üzerini susam veya çörek otuyla süsleyebilirsiniz. Son adım olarak önceden ısıttığımız yaklaşık 150-160 C fırına atıyor yaklaşık 40 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Şeker Olsun..)
Diğer yandan soğanlarımızı doğrayıp sıvıyağda öldürüyoruz sonrasında iyice yıkayıp kuruttuğumuz ıspanaklarımızı ince ince doğrayarak soğanların üzerine ekliyoruz son olarak tuz ve baharatını da ilave edip altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Peynirli iç içinse beyaz peynirlerimizi (veya tercih ettiğiniz başka bir peyniri) eziyoruz ve yıkayıp ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyerek karıştırıyoruz.
Hamurumuz hafif kabardıktan sonra parçalar kopararak küçük (mandalina büyüklüğünde) bezeler yapıyoruz. Bezelerimizin herbirini hafif unlayarak açıyoruz sonrasında içine iç malzemesini koyarak (açma börek olduğu içn içine ayrıca süt ve yumurta sürmemiz gerekmiyor)çarşafta rulo haline getirip hafif yağladığımız tepsiye yuvarlıyoruz. Bütün hamurlarımız bittikten sonra süt ve yumurtayı bir kasede karıştırıp böreklerimizin üzerine sürüyoruz. Dilerseniz üzerini susam veya çörek otuyla süsleyebilirsiniz. Son adım olarak önceden ısıttığımız yaklaşık 150-160 C fırına atıyor yaklaşık 40 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Şeker Olsun..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder