23 Şubat 2011 Çarşamba

Croque Monsieur

Fransızların günlük atıştırmalıklarından bir örnek, tadı da harika...)

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2.5-3 su bardağına yakın(dolu dolu olmasın) süt
  • 250 gr emmental veya gruyere peyniri(büyük marketlerde bulabilirsiniz)
  • 100 gr parmesan peyniri
  • 8 dilim ekmek
  • 10 dilim jambon veya salam
  • yeterince dijon hardal
  • yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı:

İlk önce tereyağı ve unu orta ateşte beraber kavuralım.Sonra ateşten alarak sütü yavaş yavaş ekleyip, ocağa geri koyup karıştırarak pişirmeye devam edelim.Sonrasında tuz ve karabiber ekleyelim ve koyulaşana kadar pişirelim piştikten sonra içine parmesan peynirini ekleyip kenara alalım.
Sonra ekmekleri kızartalım ve üzerine dijon hardal sürelim. İçlerine de beşamel sos sürelim ve 2 kat olarak jambon ve dilim peynir yerleştirelim. Sandviç haline getirelim.Bu arada fırını 200 dereceye getirelim. Sandviçlerimizin üzerine biraz daha beşamel sos ve peynir koyarak üstü kızarana ve peynir eriyene kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet şeker olsun..)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder