22 Şubat 2011 Salı

Panna Cotta (Panina)

İtalya Mutfağına Ait Enfes Bir Tat...


  • Malzemeler
  • 2 yaprak jelatin((aktarlarda bulabilirsiniz veya büyük marketlerde))
  • yarım litre süt
  • 1 litre sıvı krema
  • 125 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Önce süt ve kremayı karıştırıp şekeri ekleyelim. Ardından vanilyayı koyup kısık ateşte kaynatalım. Diğer tarafta jelatini suda yumuşatarak karışıma ekleyelim. Sonrasında küçük kaplara koyup buzdolabında birkaç saat soğutalım. Son olarak da ters çevirip servis yapalım.
Servisten önce üzerine karamel, çikolata veya meyve sosu döküp misafirlerimize ikram edebiliriz.

Afiyet Şeker Olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder