23 Şubat 2011 Çarşamba

Yoğurtlu Makarna

Mantı tadında makarnalar...


Malzemeler
  • Yarım paket makarna (istediğiniz çeşit)
  • 1 kase yoğurt
  • yeterince kuru nane
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • yeteri miktarda kırmızı toz ve pul biber
  • yeterince tuz
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:

Makarnalarımızı haşlıyoruz ve süzüyoruz. (haşlarken suya birkaç damla sıvıyağ damlatırsanız makarnalar birbirine yapışmaz tane tane olur)
Süzdükten sonra daha önceden naneli yoğurdumuzu eklediğimiz servis tabağımıza makarnalarımızı döküyoruz. (İstenirse sarımsaklar ezilip yoğurda katılabilir) Makarnaları iyice karıştırıyoruz. Sonrasında ayrı bir tavada tereyağımızı eritiyoruz kırmızı biberlerimizle ve makarnamızın üzerine döküyoruz.

Afiyet Şeker Olsun..)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder