- Malzemeler
- 2 su bardağı un
- yarım demet maydanoz
- 3 adet yumurta
- yeterince tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- yaklaşık 250 gr lor peyniri
- üzeri için
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
- 4 dilim kurutulmuş domates
- 4 diş sarımsak(ufak ufak kesilmiş)
- 1-2 çorba kaşığı tereyağı
- yeterince tuz
Hazırlanışı:
Maydanozlarımızı kıyalım. Un, yumurta, tuz ve maydanozu önce bir kapta ardından da hamuru unlu bir tezgaha alıp elimizle yoğuralım. Yoğurma işlemi birince folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletelim.
O sırada domatesli sos için, ılık suda beklettiğimiz (15-20 dakika kadar)kurutulmuş domateslerimizi kıyalım. Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavuralım. Domates püresi ve domatesleri ilave edip 5-6 dakika daha kavuralım daha sonra ocağın altını kapatalım..
Buzdolabından çıkardığımız hamuru ikiye bölüp, bir parçayı plastik filmle örtelim. Öbür parçayı hafifçe unlanmış tezgahta oklavayla daire biçiminde açıp, tersyüz ettikten sonra yeniden oklavayla açarak, hamuru ince bir yufka haline getirelim. Sonra öbür hamur parçasını da yufka haline getirelim.
Yufkaları rulo kesecek yardımıyla keserek birbirine eşit 2 dikdörtgen haline getirelim. Dikdörtgenlerden birinin üstüne yaklaşık 2 parmak kadar aralıklarla birer tatlı kaşığı lor peynirini yerleştirelim. Harçların aralarındaki yufka bölümlerine ve yufkanın kenarlarına fırçayla su sürelim ki üzerine koyacağımız yufkaya iyice yapışsın.
İkinci yufka parçasını, harç döşediğimiz parçanın üstüne serip, parmaklarımızla kenarlara ve harçların aralarına bastırarak yapıştıralım. Yapıştırdığımız bölümlerden rulo ile geçerek, raviolileri birbirinden ayıralım. Maydanozlu ravioli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzelim. Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirelim.Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Şeker Olsun..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder