- Malzemeler
- 7-8 adet orta boy patates(haşlanacak)
- yeterince tuz
- yeterince kırmızı toz biber
- bir büyük kase yoğurt(isteğe göre sarımsaklı)
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- süslemek için
- 7-8 sap dereotu
- 7-8 sap maydanoz
Hazırlanışı:
patatesler yıkanır, haşlanır, kabukları soyulur ve içine tuz ve kırmızı toz biber eklenerek ezilir. İyice karışan ve rengi değişen patatesler elde yuvarlanarak servis tabağının kenarlarına dizilir. Patateslerin ortalarına dereotu ve maydanoz yaprakları batırılır. Servis tabağının ortasına hafif çırpılmış olan yoğurt dökülür. Sonrasında kırmızı biberle birlikte eritilen tereyağı yoğurdun üzerine dökülür.
Afiyet Şeker Olsun..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder