18 Şubat 2011 Cuma

Peynirli Patlıcan Sarması

Patlıcana hayır diyemeyenler için...



  • Malzemeler
  • 3 adet uzun kemer patlıcan
  • 1 kase (büyük) beyaz peynir
  • 7-8 dal maydanoz
  • 4-5 sap taze soğan(isteğe bağlı)
  • yeterince susam
Hazırlanışı:



Patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz, tuzlu suda 15-20 dakika bekletiyoruz sürenin sonunda patlıcanlarımızı sudan alıp iyice sıkıyoruz. Uzunlamasına dilimler halinde kesiyoruz. Kestiğimiz dilimleri kızgın yağda kızartıp kağıt havlunun üzerine alıyoruz.
Bu arada  beyaz peynirlerimizi ufalayıp, maydanozlarımızı doğruyor ve birbirine karıştırıyoruz. (istenirse içerisine taze soğan da eklenebilir) Sonrasında patlıcanın iç kısmına hazırladığımız içten koyup rulo halinde sarıyoruz. Üzerine susam serperek servis ediyoruz.


Afiyet Şeker Olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder