- Malzemeler
- 1 kg. yufka
- 2 şişe sade soda
- 4 adet yumurta
- yeterince peynir ve maydanoz
- yeterince sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hafif yağladığımız tepsimize yufkamızın birini gererek ve kenarlarından sarkacak şekilde seriyoruz. Arasına çok az sıvıyağ gezidiriyoruz kaşıkla, sonraki yufkayı buruşturarak üzerine yayıyor ve yine az sıvıyağ gezidiyoruz yufkalar yarılanınca arasına rendelenmiş beyaz peynir ve maydanozla karıştırılmış börek içimizi ekliyor ve üzerine yine aynı şekilde buruşturarak yufkamızı yayıyor ve hafif yağlıyoruz(yağ çok az olacak)yufkalarımız bitene kadar işlemimizi tekrarlıyoruz. Hepsi bittiğinde yufkalarımızı kare kare kesiyoruz. Sonrasında diğer tarafta yumurta ve sodalarımızı iyice karıştırıyoruz. Zaten iyice köpürüyorlar karışımı böreğimizinm üzerine döküyor ve iyice çekmesi için bir saat dolapta bekletiyoruz. Sonra önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 160 C de üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz ve sıcak sıcak yiyoruz.
Afiyet Şeker Olsun..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder