22 Şubat 2011 Salı

Tavuklu Quesadılla

Meksika mutfağına ait mükemmmmmmel bir tat... Acıyı seviyorsanız asla kaçırmayın derim...:) 

   
                 Malzemeler
    • Yaklaşık 150 gr tavuk bonfile
    • Yaklaşık 100 gr kaşar peyniri
    • 1 adet büyük boy tortilla ekmeği
    • Marine için
    • Az miktarda kekik
    • Az miktarda biberiye
    • Az miktarda tane biber
    • Az miktarda zeytinyağı
    • Salsa sos için
    • 1 tane domates(küp küp doğranmış)
    • 1 tane sivri biber(ince doğranmış)
    • yarım kuru soğan(ince doğranmış)
    • Az miktarda maydanoz(ince doğranmış)

    Hazırlanışı:
    Tavuk bonfilemizi ince şekilde açıyoruz. Genişçe bir tabağın içine zeytinyağını, biberiyeyi, kekiği ve tane karabiberi iyice karıştırıyoruz. Açtığımız bonfilemizi sosun içine yatırıp ortalama 10 saat serin yerde bekletiyoruz. Marine edilmiş bonfilemizin ızgarada iki tarafını da pişiriyoruz. Pişen bonfilemizi ince küpler halinde soteliyoruz. Büyük boy bir teflon tavanın içerisine büyük boy tortilla ekmeğimizi seriyoruz. Üst yüzeyine salsa sosumuzu tamamen yayıyoruz. Rendelediğimiz kaşar peynirini sosumuzun üst katına serpiştiriyoruz. En üst kata sotelediğimiz tavuklarımızı dağıtıyoruz. Kısık ateşte kaşarlar iyice eriyinceye kadar kızartıyoruz. Ardından tortillamızı ikiye katlayarak üstünü kızartıyoruz. Yanına süzme yoğurt koyarak servis ediyoruz.

    SALSA SOS: 
    Küp küp doğranmış domatesi, ince kıyılmış sivri biberi, kuru soğanı, salçayı ve maydonuzu bir kabın içinde iyice karıştırıyoruz. Pişirmeden servis ediyoruz.   


    Not: Tortillayı büyük marketlerdeki ekmek reyonlarında bulabilirsiniz veya kendi tortillanızı kendiniz yapmak isterseniz sitede bulunan"ev yapımı tortilla" isimli tarifi kullanabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder